×

Πως να έρθετε

Πως να έρθετε

ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να φτάσετε στη Θάσο και αυτό γίνεται με πλοίο. Το λιμάνι της Σκάλας Πρίνου εξυπηρετείται από την Καβάλα, το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά και έχει περίπου 5 δρομολόγια ημερισίως κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Η Θάσος δεν έχει δικό της αεροδρόμιο, αλλά εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο της Καβάλας (Μέγας Αλέξανδρος), το οποίο βρίσκεται μόλις 17 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Κεραμωτής. Η Καβάλα δέχεται κυρίως πτήσεις τσάρτερ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από όλη την Ευρώπη, αλλά έχει δύο φορές την ημέρα σύνδεση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Εναλλακτικά από Θεσσαλονίκη, μόλις δύο ώρες μακριά από την Καβάλα, έχει το διεθνές αεροδρόμιο που φιλοξενεί επίσης από πολλές αεροπορικές εταιρείες. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι απλή και το ταξίδι για την Καβάλα / Κεραμωτή γίνεται μέσω της Εγνατίας οδού(E90). Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα που γίνεται κάθε ώρα, το εξπρές δρομολόγιο διαρκεί 2 ώρες και το κανονικό 2,5.

ΓΕΝΙΚΑ

Όπως προαναφέρθηκε, η Θάσος είναι κοντά στην Εγνατία (E90), η οποία είναι ένας αυτοκινητόδρομος και διασύνδεει όλη τη βόρεια Ελλάδα. Από την Ηγουμενίτσα στη δυτική ακτή του Ιονίου Πελάγους μέχρι την Αλεξανδρούπολη, και την ανατολική ακτή του Αιγαίου, κοντά στα τουρκικά σύνορα. Η E90 διαθέτει καλές συνδέσεις με τη νότια Ελλάδα και όλες τις χώρες των Βαλκανίων.

Author

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*